منتخب قرآن کریم

سوره مبارکه کوثر؛

به مناسبت تبریک تولد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

به نام خداوند بخشنده مهربان

 

 إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ ﴿1﴾ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ ﴿2﴾ إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ ﴿3﴾

 

ما تو را [چشمه] كوثر داديم(1) پس براى پروردگارت نماز گزار و قربانى كن (2) دشمنت‏ خود بى ‏تبار خواهد بود(3)

نوشته شده در 3 تیر 1387

سوره مبارکه نصر؛ آیه 3

 

فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّاباً

پروردگارت را تسبيح و حمد كن و از او آمرزش بخواه كه او بسيار توبه پذير است

نوشته شده در 24 اسفند 1386

در فضیلت سوره ی مبارکه "اخلاص"

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيِمْ

به نام خداوند بخشنده مهربان

 

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿1﴾اللَّهُ الصَّمَدُ (﴿2لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿3 وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿4 

 

بگو خداوند يكتا و يگانه است (1) خداوندى است كه همه نيازمندان قصد او مى‏كنند (2) (هرگز)  نزاده و زاده نشد (3)  و براى او هيچ گاه شبيه و مانندى نبوده است (4)

 

سلام

سوره مباركه ي "اخلاص" يكصد و دوازدهمين سوره از قرآن كريم است كه در شهر مكّه بر پيامبر اكرم صل الله علیه و آله و سلم نازل شده است و داراى چهار آيه مي باشد. در خصوص شأن نزول اين سوره ي مبارك، از پيامبر اكرم صل الله علیه و آله و سلم و معصومین علیهم السلام احاديث و روايات بسيار است كه به چند نمونه از آن اشاره مي كنم:

- از امام صادق علیه السلام نقل شده كه يهود از رسول اكرم صل الله علیه و آله و سلم تقاضا كردند كه خداوند رحمان را براى آنها توصيف كند. پيامبر اكرم صل الله علیه و آله و سلم سه روز سكوت كردند و پاسخى ندادند تا اين سوره ي مبارك نازل شد و پاسخ آنها را به روشني بيان كرد.*

 - پيامبر اكرم صل الله علیه و آله و سلم در جمعي از ياران خويش فرمودند:" آيا كسى از شما عاجز است از اينكه يك سوّم قرآن كريم را در يك شب بخواند؟" يكى از حاضران عرض كرد: اى رسول خدا! چه كسى توانائى بر اين كار دارد؟ پيامبر اكرم صل الله علیه و آله و سلم فرمود: "سوره قل هو الله را بخوانيد".

- در حديث ديگرى از امام صادق علیه السلام نقل شده كه هنگامى كه رسول اكرم صل الله علیه و آله و سلم بر جنازه "سعد بن معاذ" نماز گزارد فرمود:"هفتاد هزار ملك كه در ميان آنها جبرئيل نيز بود بر جنازه او نماز گزاردند. من از جبرئيل پرسيدم: او به خاطر كدام عمل، مستحق نماز گزاردن شما شد؟ گفت:به خاطر تلاوت "قل هو الله احد" در حال نشستن،ايستادن، سوار شدن، پياده روى و رفت و آمد".

  

پی نوشت:

*در بعضى از روايات آمده كه اين سؤال كننده "عبدالله بن صوريا" يكى از سران معروف يهود بود و در بعضى از روايات نيز آمده كه سؤال كنندگان، گروهى از مسيحيان نجران بودند.

نوشته شده در 18 مهر 1386

سوره ی مبارکه "قدر"

بِسْمِ الله ِالرَّحْمَنِ الرَّحيِمْ

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْر﴿1﴾ وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْر﴿2 لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ(﴿3﴾

تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ﴿4﴾ سَلَامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ﴿5﴾

     به نام خداوند بخشنده مهربان

 

ما آن (قرآن) را در شب قدر نازل كرديم(1)   و تو چه مى‏دانى شب قدر چيست(2)شب قدر بهتر از هزار ماه است(3)

 

فرشتگان و «روح‏» در آن شب به اذن پروردگارشان براي (تقدير) هر كارى نازل مى‏شوند (4)شبى است سرشار از سلامت (و بركت و رحمت) تا طلوع سپيده(5)

 

 

نوشته شده در 8 مهر 1386

  « صفحه قبل                                              صفحه اصلی                                              صفحه بعد »